Pieter-Jan Hannes dook met 3'38"87 op de IFAM ruim onder de EKU23-limiet - Foto: Ruben Van Den Berghe
Pieter-Jan Hannes dook met 3’38″87 op de IFAM ruim onder de EKU23-limiet – Foto: Ruben Van Den Berghe

Pieter-Jan Hannes kroonde zich in Oordegem op de IFAM tot snelste Belg op de 1500m. In het sterkste nationale veld van de laatste jaren wist hij met een bijzonder kwieke laatste ronde beslag te leggen op de vierde plek in 3’38″87, goed voor een derde Europese beloftentijd dit jaar. Aan die sterke prestatie komt nu een mooi vervolg.

Aanvankelijk zou Hannes volgende week aantreden in het Nederlandse Nijmegen, op de Global Athletics meeting, maar hij hoopte stiekem op deelname in het Marrokaanse Rabat, op de Meeting International Mohammed VI, dit weekend. Door zijn prestatie op de IFAM mag de Antwerpenaar daar nu ook aantreden. De meeting in Rabat staat gekend om zijn sterke prestaties en is bovendien onderdeel van het IAAF World Challenge circuit. 

Jeroen D’hoedt en Lander Tijtgat gingen de student Chemie vorig jaar al voor op die prestigieuze wedstrijd. In 2011 liep Jeroen D’hoedt er een persoonlijke beste van 3’36″90. Die race bekijk je hieronder.

Dit jaar staat de zesde editie van de meeting in Rabat gepland op 9 juni. Ook de Franse spurter Christophe Lemaitre en Justin Gatlin treden er aan. Voor België start ook Axelle Dauwens er op de 400mH. De Borlée-tweeling is eveneens van de partij, zij het elk op een ander nummer. Kevin komt er uit op de 200m tegen onder meer Olympisch medaillist Kerron Stewart en voormalig wereldkampioen Lauryn Williams. Jonathan Borlée loopt wel de volle baanronde. Daar wacht een bijzonder sterk veld met onder meer LaShawn Merrit, Jeremy Wariner, Angelo Taylor, Martyn Rooney en Nigel Levine

Het hoofddoel van Hannes ligt dit seizoen op het EK voor beloften in het Finse Tampere. De ambitieuze OLSE-atleet gaat er resoluut voor een podiumplek, bij voorkeur de eerste. Bij zijn terugkomst uit Marokko beslist Hannes nog over mogelijke deelname op de 800m in Nijmegen.