Vanavond kruipt Olympisch Kampioen Usain Bolt in George Town, de hoofdstad van de Kaaimaneilanden, in de blokken voor zijn eerste 100 meter van het nieuwe zomerseizoen. De Jamaicaan had normaal vorig weekend al moeten openen met een 200 meter in zijn thuisplaats Kingston, maar een lichte hamstringblessure stak daar toen een stokje voor. ‘Maar dat is verleden tijd. Ik ga voor de snelst mogelijke tijd. Ik voel me goed en ga alles geven,” klinkt Bolt ambitieus.

Bolt zal ongetwijfeld dit weekend ook de race van Tyson Gay gezien hebben. De Amerikaan liep in “Bolt-city” Kingston notabene als eerste dit seizoen onder de 10″ en naar een wereldbeste op de 100m dit jaar (9″86). Benieuwd als Bolt zijn Amerikaanse tegenstander meteen het vuur aan de schenen kan leggen.

Bolt zijn trainingsmaatje Yohan Blake ligt eveneens met een hamstringblessure in de lappenmand. Zijn comeback wordt nog even uitgesteld.