Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Barbara Maveau opende het zomerseizoen vorige week met een sterke 3000m in het Nederlandse Utrecht. Op de eerste van zes Track Meetings liep de AVR-atlete naar 9’04’18, meteen goed voor een Europees beste dit jaar. Meer daarover lees je hier.

Maveau verbaasde met haar goeie tijd zo vroeg op het seizoen, maar zelfs had ze de prestatie al voelen aankomen. “We hadden wel op een tijd onder de 9’10” gehoopt,” klinkt Maveau. “De trainingen die ik op dit moment doe, zijn allemaal gericht op de 5000m. Daarom was deze wedstrijd een goed testje om te kijken hoever we staan. Mijn trainer, Dirk Engelen, start graag het seizoen met en 3000m om dan zo verder te bouwen naar de andere wedstrijden.”

Tevreden is de ex-Atletiek Vlaanderen atlete uiteraard wel. “Natuurlijk is het altijd mooi om een PR te lopen aan het begin van het seizoen. Deze wedstrijd was ook gewoon leuk omdat er geen druk achter zat. Niemand kende mij daar en geen lastige vragen voor en na de wedstrijd!”

Uiteraard was Maveau’s prestatie in Utrecht niet goed voor een limiet, want op de kampioenschappen worden geen 3000m’s gelopen. De Beerneemse wil daarom wel een enkele poging doen op de 5000m. Voor het WK in Moskou heeft ze daarvoor 15:22″25 nodig. “Ik ga éénmaal proberen om mijn limiet te lopen op de 5000m en daarna evalueren. Het zal belangrijk zijn te kijken hoe ver we ervan zitten en als het al dan niet haalbaar zou zijn. Gelukkig zit er voor mij geen druk achter, aangezien ik geen tijden moet lopen om een contract te behouden.” Maveau maakte vorig jaar nog deel uit van het team van Atletiek Vlaanderen en presteerde ook in dat jaar uitstekend, maar moest dit jaar de baan ruimen aangezien ze er de leeftijdgrens bereikte.

“De volgende wedstrijden zijn 1500m op de interclub en daarna 1500m op het Vlaams Kampioenschap. Allicht zoek ik dan een 5000m uit, maar wij kijken week per week wat er op ons afkomt en of ik goed uitgerust ben om wedstrijden te lopen. Wedstrijden lopen én trainen én werken is soms toch een drukke aangelegenheid.