De Keniaan Asbel Kiprop heeft besloten om minder wedstrijden te lopen. Op deze manier wil de regerende wereldkampioen 1500m beter pieken en op de juiste momenten goed zijn. Het is immers een vaak gehoorde kritiek op de Keniaanse (en Afrikaanse trainingswijze in het algemeen) dat de atleten te veel wedstrijden lopen (omdat ze vaak gelokt worden met hoge premies) en zo op de kampioenschappen niet naar behoren presteren.

Asbel Kiprop was vorige zomer torenhoog favoriet voor de Olympische titel, maar zakte in de finale helemaal onderuit. Ook zijn landgenoot Silas Kiplagat wist in diezelfde race niet te overtuigen. Kiprop gooit alvast het roer om, met het oog op het WK in Moskou, waar hij met succes zijn titel hoopt te kunnen verlengen. Binnenkort staan voor hem de Diamond League-wedstrijden in Doha en Shanghai op het programma.