De recordeditie van de Antwerp 10 miles (zo’n 35 000 deelnemers kwamen dit jaar aan de start) werd gewonnen door Nick Van Peborgh. Hij liep binnen in 49:03. Van Peborgh versloeg er Kjell De Hondt (2de) en Stijn de Vulder (3de). Diaz Rodriguez viel net naast het podium en Ruell was na een week met darmklachten tevreden met een vijfde plaats

“De sfeer was fantastisch. Het lijkt erop alsof er zelfs elk jaar meer en meer volk is,” zo klonk Antwerpenaar Van Peborgh op Studio Brussel. “In de tunnels zijn er dan weer momenten van rust. Je voelt er je tegenstanders kort achter je en dat geeft wel een speciaal gevoel.”

Thuisloper Nick Van Peborgh was ook vorig jaar de sterkste in 49:23. Toen eindigde hij voor Alexander Diaz (49:45) en Stefaan Van Den Broeck (49:51).

Veerle Van Linden kroonde zich als snelste bij de dames. De DCLA-atlete liep binnen in 57:16. Zij bleef  de Nederlandse Anjolie Engels-Wisse voor (+34s). Het brons was voor Karen Van Proeyen.

Lees een uitgebreid verslag hier.


 

 

Net als voor de start van de marathon deze morgen werd een moment van stilte voorzien ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen op de marathon van Boston eerder deze week. De indrukwekkende beelden daarvan en enkele reacties in verband met bijkomende veiligsmaatregelen vandaag, bekijkt u hieronder.