Foto: Jasper Jacobs
Jolien Boumkwo – Foto: Jasper Jacobs

De Gentse Jolien Boumkwo heeft gisteren op de Memorial Lucien Van Peteghem in Ertvelde haar hamer 59m49 ver gesmeten. Daarmee werpt ze ruim 1 meter verder dan een goeie maand geleden in het Spaanse Castellon. “Ik ben blij dat het beter was”, reageerde Jolien. De 19-jarige werpster van RCG won met die worp het hamerslingeren op de wedstrijd van AS Rieme. De Vlaams-Brabantse belofte Vanessa Sterckendries werd knap tweede met een provinciaal record van 51m78! Die andere Gentse werpster, Patricia Blondeel, heeft na twee nulworpen in het hamerslingeren er de brui aan gegeven.

 

Mats Lunders loopt 10 km onder halfuur
Mats Lunders, hier nog in de beginfase van de wedstrijd, lijkt er op het einde van het seizoen weer door te komen en lijkt al klaar voor de zomer. - Foto: Mats Lunders
Mats Lunders, hier nog in de beginfase van de wedstrijd, lijkt er op het einde van het seizoen weer door te komen en lijkt al klaar voor de zomer. –  Foto: Nico Lunders

Mats Lunders heeft vandaag gelopen in Duitsland. De atleet van AC Lyra liep er de 10 kilometer op de Odlo City Run in Korschenbroich. Hij werd in een zwaar bezette wedstrijd 10de en 1ste belofte in 29’27″02. Vorige week werd Mats nog 8ste op de Bupa Great Ireland Run, waar Kenenisa Bekele won. Daar liet de 21-jarige atleet een tijd van 30 minuten en 28 seconden noteren. Tweede Belg in Duitsland werd Tom Van Rooy uit Herentals. Hij deed over de 10 km 31 minuten en 22 seconden.