Terwijl virtueel alle ogen op de marathon van Londen gericht waren, waagde de Keniaan Eliud Kipchoge zich voor het eerst aan dezelfde afstand, zij het dan in het Duitse Hamburg. De ex-wereldkampioen op de 5000m verbaasde bij zijn debuut meteen met een stevige 2:05:30, een goeie halve minuut sneller dan zijn collega’s in Londen bovendien. Ethiopiër Limenih Getachew liep 2 minuten en 5 seconden later als tweede binnen. De Keniaan Lawrence Kimaiyo vervolledigde het podium in 2:10:27.

Even was er wat opschudding voor de start. Een verdacht pakketje was gevonden in een ondergrondse metrostation. De politie sloot even de omgeving af, maar al snel bleek het loos alarm. Volgens de organisatie lieten overigens weinigen hun deelname varen door de gebeurtenissen in Boston eerder deze week. Slechts 8 afmeldingen zouden gebeurd zijn.