We krijgen komende zondag op de marathon in Rotterdam geen Abdelhadi El Hachimi te zien. De SMAC-atleet is geveld door griep, en loopt daarom een week later in Hamburg in de hoop zich alsnog te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Eind februari was El Hachimi al van plan om een limietpoging te ondernemen, ook toen moest hij afzeggen wegens het overlijden van zijn vader.

El Hachimi wou zondag tegen beter weten in de eerste 30 kilometer afhaspelen, om te kijken hoe het met de conditie gesteld is. Trainer André Mahy zou hem overtuigd hebben om van dat idee af te wijken, om zo al zijn pijlen op de marathon in Hamburg te richten, een week later. “Ik heb hem doen inzien dat hij beter zijn krachten spaart”, aldus trainer Mahy op de site van Le Soir. Die krachten zullen immers volledig tot zijn recht moeten komen, aangezien El Hachimi momenteel nog geen olympisch ticket beet heeft. In Hamburg gaat hij o.a. de strijd aan met Florent Caelen, die voorlopig wel geplaatst is met een derde chrono van alle Belgen (2u12:51). Ook Willem Van Schuerbeeck (2u12:49), die aanstaande zondag wél in Rotterdam van start gaat, en Koen Naert (2u10:31) mogen zich voorlopig opmaken voor de Olympische Spelen.

1 REACTIE

  1. Ik heb steeds meer vragen bij deze loper!? Ik ken hem niet persoonlijk, maar zie hem vaak op startlijsten staan en dan paar dagen ervoor afmelden of niet komen opdagen? Ouderdom? Of blessure/ziekte gevoelig?

Reacties zijn gesloten.