Hicham El Filali El GhaziHicham El Filali El Ghazi, aangesloten bij het Luikse RFCL, werd door een overtreding van het antidopingdecreet geschorst in afwachting van verdere disciplinaire afhandeling. De Marokkaanse Belg was op het einde van het winterseizoen nog de verrassend zevende, en zesde Belg, op het Belgisch Kampioenschap Veldlopen te Oostende. Een week ervoor had hij de Oostende-Brugge Ten Miles nog gewonnen, 20s voor Michael Brandenbourg en een kleine 40s voor Gino Van Geyte. El Ghazi wordt nu geschorst tot een definitieve uitspraak over zijn dossier wordt gedaan.

El Filali El Ghazi overtrad de zogenoemde artikels 6 (onthouding van doping door alle sporters) en 3.1 (aanwezigheid van een verboden product in een staal van de atleet). Binnen de zeven werkdagen verschijnt El Ghazi nu op een hoorzitting van de Vlaamse Atletiekliga. Verdere afhandeling van het dossier gebeurt door het Vlaams Doping Tribunaal.