Jeroen D'HoedtNog tot 7 april traint Jeroen D’hoedt op grote hoogte in het Amerikaanse Flagstaff. Hij wil half juli op de Nacht van de Atletiek heel hoog niveau halen.

“Ik heb een klein risico genomen door zo vroeg naar Flagstaff te trekken, maar tot nu toe zijn de omstandigheden heel goed meegevallen”, zegt Jeroen, die op 12 maart naar Flagstaff afreisde. “Met voortdurend temperaturen tussen 12 en 18 graden en een deugddoend zonnetje was het hier op 2100m hoogte echt wel aangenaam trainen.”

Voor het eerst trok Jeroen zonder Belgische collega’s naar Flagstaff. “Ik deel hier een appartement met de Oostenrijkse atleet Andreas Vojta, zijn coach en diens vrouw. De eerste weken hebben we zo goed als alle trainingen samen gedaan. Nu mijn stage naar het einde loopt, leg ik in de specifiekere trainingen wel andere accenten. Een week geleden zijn ook Thomas Vandormael en Arnaud Ghislain hier aangekomen. Met hen heb ik vorige zaterdag in Sedona een training afgewerkt.”

Lees verder op: atletiek-vlaanderen.be