Aurélie De Ryck - Foto: Jasper Jacobs
Aurélie De Ryck – Foto: Jasper Jacobs

Polsstokspringster Aurélie De Ryck is aan een drie weken durende trainingsstage in het Italiaanse Formia begonnen. “Ik zou op 20 mei in Rehlingen graag mijn eerste polsstokwedstrijd doen.”

Aurélie De Ryck is na haar schouderoperatie vorig jaar en na een maandenlange revalidatie in Formia opnieuw heel specifiek voor het polsstokspringen aan het trainen. “De temperaturen zijn hier met ongeveer 15°C alvast een stuk beter dan in België, al moesten we vandaag wel de regen voor lief nemen. Ik ben inderdaad in de aanloop naar het zomerseizoen naar hier gekomen om het specifieke werk te trainen. Het gaat met ups en downs, af en toe voel ik nog iets aan mijn schouder. De laatste medische check-up was in elk geval heel goed. De scheur in mijn schouder is volledig hersteld. Ik trek me op mentaal vlak ook op aan de zware revalidatie die ik achter de rug heb” , meldt Aurélie vanuit trainingsoord Formia.

Lees verder op: atletiek-vlaanderen.be