In with a bang!

(maar helaas geen medailles)

Onze Belgen misten de openingsdag van het EK indoor te Göteborg allerminst. Nafi Thiam begon meteen verschroeiend aan haar vijfkamp. De amper 18-jarige baande de weg voor de overige Belgen in die mate dat ze na de ochtendsessie mocht  dromen van een podiumplaats. Met een PR op de 60mH (8.63), een evenaring van haar indoor PR op het hoogspringen (1m87) en 13m88 op het kogelstoten stond ze plots te blinken als derde in de stand. De Belgische vibe was er duidelijk en de overige Belgen profiteerden lustig mee.

 

Foto: Erik van Leeuwen

Lander Tijtgat werd vijfde in zijn reeks op de 3000m en was daar op zich al best tevreden mee. Enkele minuten later kon een glimlach tot achter zijn oren niet verhullen dat hij zich met de beste verliezende tijden mocht scharen bij de finalisten. Tijtgat mag de uren beginnen aftellen tot morgen 18u20.

Ook Eline Berings en Sara Aerts kliefden door de indoorhal. Beiden gingen zonder veel moeite door naar de halve finale, alwaar Sara Aerts bleef steken op een zevende stek. Ze kreeg bij de opwarming af te rekenen met een kramp in de hamstrings en durfde naar eigen zeggen niet goed doorlopen. 8″14 was haar part. Berings dook wel opnieuw onder de 8” en mocht zich als derde in haar halve finale opmaken voor de derde race van de dag, de finale. Met een mindere baanloting en 8”08 moest ze zich uiteindelijk tevreden stellen met een zesde plek. Met respectievelijk 7”94, 7”94 en 7”95 voor de plaatsen twee tot vier had ze – mits een topprestatie – kunnen hopen op een medaille. De sfeer in het Belgische kamp was er niet minder om.

 

Foto: Erik van Leeuwen

En Nafi? Die bleef lustig haar eigen ding doen. Met een beste sprong van 6m17 werd ze vierde in het verspringen en bleef ze onverhoopt derde in de stand. Bij de afsluitende 800m zakte ze helaas opnieuw wat weg. Thiam had 2’21”18 nodig voor een podiumplek, maar met 2’25”64 leverde ze de minste prestatie in haar reeks. Zo strandde de Naamse uiteindelijk op een zesde plek allround. Met 4493 punten bleef ze bovendien ook onder haar juniorenwereldrecord van 4558 punten.

België misste zijn start allerminst, maar zag de prestaties tot nog toe niet beloond in de medaillestand. Het pad is echter geëffend voor morgen en we houden nu al onze adem in voor de prestaties van Tia Hellebaut (kwalificatie hoogspringen), Almensch Belete (1e ronde 3000m) en Lander Tijtgat (finale 3000m).

Reacties op Twitter

 

 

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.