Ben Broeders heeft het geflikt! In het Franse Lievin vloog de Belgische recordhouder naar een verbetering van zijn eigen BR (5m75) met vijf centimeter. Daardoor is Broeders meteen zeker van de Olympische Spelen in Tokio, aangezien de limiet 5m80 bedroeg. Op één winter is het BR in het polsstokspringen zomaar even tien centimeter hoger dan tevoren.

Ben Broeders bewees de afgelopen weken dat hij klaar was om een gooi te doen naar een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Broeders verbeterde in eerste instantie het BR naar 5m75, om het het afgelopen weekend die hoogte te evenaren in Glasgow én een heel nipte poging neer te zetten op 5m85. Dat lukte net niet voor de 24-jarige polsstokspringer, maar in het Franse Lievin heeft de voormalige Europese beloftekampioen het geflikt. Hij vloog in zijn eerste poging over 5m80, nadat hij moeilijkheden kende op 5m70. De atleet van DCLA was eerder al vlot over 5m40 en 5m60 gewipt.