Voor de derde maal werd in Roubaix de Perche en Or polsstokspringen gehouden. Onder de deelnemers ook onze Belgische polsstokspringster Elien Vekemans. Vekemans kreeg in dit internationaal gezelschap pas als voorlaatste drie kruisjes achter haar naam en mocht zo mee het podium op. Met 4m42 deed ze twee centimeter beter dan haar beste prestatie van het seizoen.  

Elien Vekemans, die momenteel nog geen rechtstreekse kwalificatie voor de Olympische Spelen wist binnen te kapen, zet haar weg richting Parijs gestaag verder. Op het kampioenschap van Vlaanderen eind januari sprong ze bij een tweede poging over 4m40 waarna ze de lat op de Belgische recordhoogte van 4m54 legde, maar hierop bleef steken.

Ook op de Perche en Or ging het niet vlekkeloos voor Vekemans. Ze had uiteindelijk drie pogingen nodig om over 4m42 te geraken. Daarna ging de lat naar 4m51, maar ze slaagde er niet in over haar eigen record (4m50) te springen. Ondanks de mislukte pogingen kent Vekemans, die via de world ranking kans maakt op de Olympische Spelen, wel een veel sterkere start van het indoorseizoen dan vorig jaar. Toen bleef ze in zaal steken op 4m05.

De Italiaanse Roberta Bruni sprong tot niemands verbazing naar de overwinning. Met een persoonlijk record van 4m73 stak ze met kop en schouders uit boven de overige atleten op het deelnemersblad. Bruni sprong zonder problemen over de poging van 4m51 en zette zelfs een seizoensbeste neer van 4m65. Bij de mannen won de Nieuw-Zeelander Kurtis Marschall, die voor het eerst dit seizoen een hoogte van 5m87 wist te overbruggen. De Nederlander Menno Vloon voldeed met 5m82 aan de olympische limiet. Het leverde hem een vierde plaats op.

Ben Broeders kondigde eerder deze week zijn deelname aan de Perche en Or nog aan, maar moest last minute alsnog afzeggen. Afgelopen zaterdag kwam Broeders in actie in Liévin, maar een buikgriep speelde hem helaas parten. Broeders slaagde er niet over de aanvangshoogte te springen. Mogelijk kampt hij nog steeds met de gevolgen van de griep en hoopt hij alles op alles te kunnen zetten op het Belgisch Kampioenschap indoor komende zondag.

Ook Vekemans zien we verschijnen in Louvain-La-Neuve voor een nieuwe poging op het Belgische record.