Home » Nieuws » Nationaal » Claire Orcel verrast met hoogspringfinale op WK in Doha
Claire Orcel - Foto: Jeroen De Meyer

Claire Orcel verrast met hoogspringfinale op WK in Doha

Claire Orcel heeft op de eerste dag van het WK knap kunnen plaatsen voor de finale van het hoogspringen in Doha. Orcel slaagde er niet in om de gevraagde kwalificatiehoogte van 1m94 te overbruggen, maar sprong met 1m92 wel op niveau. Deze hoogte volstond om bij de beste twaalf te eindigen. Orcel kan als debutante op mondiaal niveau alvast spreken van een meer dan geslaagd kampioenschap.

De beginfase van de wedstrijd leek eerder moeizaam te verlopen voor Claire Orcel. Hoewel ze de eerste twee hoogtes telkens in haar eerste poging overschreed, maakte ze geen verpletterende indruk. Na een eerste foutpoging op 1m89 leek het tij te keren en straalden haar sprongen meer vertrouwen uit. Dat maakte ze duidelijk door in haar eerste poging meteen over 1m92 te springen. Even leek het alsof dit voldoende zou zijn voor een finaleplaats, maar met nog veertien atleten in de wedstrijd ging men toch door. Ondanks een meer dan verdienstelijke laatste poging op 1m94 ging de lat toch naar beneden. Aangezien slechts acht atleten die klus wel wisten te klaren en Orcel en bijna vlekkeloos parcours had afgelegd, eindigde ze net bij de beste twaalf. Maandag mag de rijzige atlete opnieuw aan de bak voor haar finale.