Home » Nieuws » Nationaal » Claire Orcel springt op Franse interclub naar limiet voor EK beloften: “EK-limiet was echt het doel vandaag”
Claire Orcel - Foto: Jeroen De Meyer

Claire Orcel springt op Franse interclub naar limiet voor EK beloften: “EK-limiet was echt het doel vandaag”

Claire Orcel heeft zich op de Franse interclub verzekerd van deelname aan het EK voor beloften. De limiet voor dat EK, dat tevens in het Zweedse Gävle doorgaat, bedraagt 1m82. Dit bleek kinderspel, want Orcel slaagde er in de kleuren van haar Franse club Bordeaux zelfs in om 1m85 te overbruggen.

Claire Orcel mocht vorig jaar al proeven van een EK bij de senioren. Een rugblessure belette haar echter om haar kunnen te tonen. Afgelopen winter verbaasde de rijzige atlete opnieuw door zich ook te verzekeren van het EK indoor. Met een persoonlijk record van 1m91 achter haar naam, is het dus niet zo verrassend dat Orcel ook de selectie voor het EK beloften vervoegd, aangezien de limiet 1m82 bedraagt. Met haar sprong over 1m85 topt Orcel momenteel de Europese ranglijst bij de beloften. Volgende week komt de atlete van Forestoise weer op eigen bodem in actie voor de IFAM. In juni trekt ze naar het Nederlandse Hengelo voor de FBK Games.

“Ik had er echt een doel van gemaakt om mij vandaag al te verzekeren voor het EK beloften. Dat dit gelukt is, stemt mij uiteraard heel tevreden. Doordat de lat telkens met 5 centimeter omhoog ging, moest ik meteen drie centimeter hoger springen dan de limiet. Tot 1m85 ging het springen echt heel goed. Op 1m90 maakte ik helaas enkele technische fouten waardoor deze hoogte er vandaag niet uitkwam. Over het algemeen ben ik dus heel tevreden over deze competitie en het is leuk om de trainingen vertaald te zien worden in mooie prestaties. Met mijn vorm zit het dus zeker goed, maar ik wil liever geen uitspraken doen over mijn EK-ambities. Ik wil gewoon zo goed mogelijk presteren en we zullen zien welk resultaat dat mag opleveren”, reageerde Orcel na afloop van haar wedstrijd.