Home » Nieuws » Internationaal » INEOS 1:59 Challenge wordt nieuwe afspraak met de geschiedenis voor Kipchoge
Eliud Kipchoge - Foto: NN Running Team

INEOS 1:59 Challenge wordt nieuwe afspraak met de geschiedenis voor Kipchoge

Eliud Kipchoge zal zich in oktober aan een tweede Breaking2 wagen, weliswaar onder de noemer ‘INEOS 1:59 Challenge’. De beste marathonloper aller tijden liep op 6 mei 2017 naar 2u00:25, officieus de snelste marathon ooit. Sinds september vorig jaar is Kipchoge ook officieel de snelste marathonloper aller tijden met 2u01:39. Dit jaar nog zal Kipchoge voor de tweede keer ooit onder twee uur in de marathon proberen duiken.

De knoop werd doorgehakt na zijn schitterende London Marathon, waarin hij met 2u02:37 de tweede prestatie aller tijden neerzette. Met INEOS heeft het tweede Breaking2-project alvast een grote titelsponsor te pakken. De eerste poging om onder twee uur te gaan in de marathon werd voornamelijk ondersteund door Nike. De futuristische schoenen die het levenslicht zagen door het toenmalige project zijn ondertussen al enkele versies verder, met als laatste telg de de Vaporfly NEXT%.

“Om opnieuw de kans te krijgen om onder die magische barrière te duiken, is ongelooflijk opwindend. Ik blijf zoals altijd zeggen dat geen enkele mens grenzen heeft. Ik durf voor mezelf te zeggen dat ik in staat moet zijn om 2 uur te slopen”, laat Kipchoge weten via de website van het ambitieuze project.

Het is nog niet zeker waar en wanneer de recordpoging zal doorgaan, maar in de Britse pers lekte ondertussen wel uit dat het de bedoeling is om de race op 13 oktober in het centrum van Londen te laten doorgaan. INEOS wil geen van de fans afgeschermd project zoals in Monza, maar hoopt in tegendeel op liefst 250.000 toeschouwers.