De ‘NN Mission Marathon’ in Hamburg, voorzien op zondag 11 april zal een andere locatie krijgen. Door de nieuwe lockdown in de Duitse stad ziet organisator Global Sports Communication zich genoodzaakt om de wedstrijd ook met één week uit te stellen. De marathon met Eliud Kipchoge, Tirunesh Dibaba en een trosje Belgen zal daardoor op 18 april georganiseerd worden op een nog te bevestigen locatie. 

Geen goed nieuws voor de deelnemers aan de ‘NN Mission Marathon‘. Organisator Global Sports Communication deelde namelijk mee dat er door de stijgende coronacijfers en bijhorende maatregelen in het Duitse Hamburg géén marathon kan doorgaan op 11 april. Daardoor moeten de organisatoren op zoek naar een nieuwe locatie. Ook de datum van het evenement wordt met één week uitgesteld naar 18 april. Die zeven extra moet voor de organisatie de nodige ademruimte creëren om een gepaste locatie te vinden voor een snelle marathon, conform de op die plaats geldende coronamaatregelen. Iets wat in Hamburg niet mogelijk was, omdat de stad opnieuw in lockdown gaat.

Het uitstel met één week is geen drama voor de deelnemers, maar evenmin ideaal. Voor Dieter Kersten betekent het dat hij maar liefst een maand afwijkt van zijn oorspronkelijk plan. Kersten zou normaliter zijn debuut maken op 14 maart in Bern, maar die marathon werd last minute verplaatst door slechte weersomstandigheden. Kersten tankte in Dresden wel vertrouwen met een stevige halve marathon. Ook voor Nina LauwaertThomas De Bock én Belgisch kampioene in het veld Mieke Gorissen wordt het dus nog even wachten alvorens ze opnieuw in actie mogen komen. Dé grootste naam op de affiche van de NN Mission Marathon is zonder twijfel wereldrecordhouder Eliud Kipchoge. De olympische kampioen op de marathon keek bijzonder hard uit naar zijn terugkeer naar Hamburg, maar zal dus in een andere stad zijn geluk moeten beproeven. Nieuws over de nieuwe locatie volgt in principe snel.

https://twitter.com/NNRunningTeam/status/1377262593102974986