Bashir Abdi kent nu al een grote concurrent voor de strijd om de olympische marathontitel in Parijs 2024. Levende legende Eliud Kipchoge heeft namelijk bevestigd dat hij zeker tot en met de komende Olympische Spelen aan de slag blijf als profatleet. De Keniaan zal op het moment van de olympische marathon 39 jaar oud zijn. Hij kan de eerste olympische atleet ooit worden die drie medailles wint op de marathon. 

De olympische marathon van Parijs kan nu al rekenen op dé allergrootste marathonloper aller tijden. Eliud Kipchoge heeft namelijk bevestigd dat hij in 2024 een gooi wil doen naar een derde opeenvolgende gouden medaille. De Keniaan viert in november 2024 zijn 40ste verjaardag, maar wil dus nog meer geschiedenis schrijven als zijn lichaam het toelaat. Nooit eerder won iemand namelijk drie medailles op de olympische marathon. Dankzij twee gouden plakken van Rio en Sapporo (Tokio) staat Kipchoge momenteel op gelijke hoogte met Abebe Bikila en Waldemar Cierpinski.

Een derde gouden medaille zal het uiterste vragen van de atleet én mens in Kipchoge. De Keniaan en het NN Running Team waar hij deel van uitmaakt, zullen dan ook in de aanloop een beroep doen op de hulp van Ineos. Die Britse chemiegigant sponsorde in 2019 al de succesvolle poging om onder twee uur te duiken en gaat nu dus in zee met NN Running Team en Kipchoge tot en met komende Spelen.

In de tussentijd zou de Keniaan een gooi willen doen naar zeges in ‘Marathon Majors’ die hij nog niet op zijn naam kon schrijven. Er staat in elk geval een voorjaarsmarathon gepland, wat waarschijnlijk betekent dat hij ofwel Tokio ofwel Boston voor zijn rekening neemt. In het najaar lonkt de New York City Marathon. Het WK in Oregon laat de levende marathonlegende én regerende wereldrecordhouder waarschijnlijk links liggen.