Op het EK indoor is Jan Van Den Broeck er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de halve finales van de 800 meter. Hij nestelde zich 600 meter lang achteraan het pak en probeerde zich in de laatste 200 meter met een verschroeiende versnelling naar voor te werken. Een inspanning die duidelijk veel energie kostte want Van Den Broeck kwam op het einde tekort.

Wanneer iedereen onze Belg had afgeschreven voor een plaats in de volgende ronde, pakte Van Den Broeck uit met een stevig eindschot. Even leek het of hij toch bij de snelste twee zou eindigen en zo rechtstreeks naar de volgende ronde zou doorstoten. De laatste 30 meter waren er echter teveel aan door de extra afstand die hij moest afleggen om de tegenstanders te passeren. Zijn eindtijd van 1’50″43 was onvoldoende om met de snelste tijden door te mogen. Hiervoor was een tijd onder de 1’48″68 nodig.