Afgelopen vrijdag heeft de Keniaanse Peres Jepchirchir een nieuwe snelste tijd op de halve marathon neergezet. Met 1u05:06 verbetert ze zo het wereldrecord met amper drie seconden van haar landgenote Florence Kiplagat, dat sinds februari 2015 op haar naam stond. De wedstrijd werd gelopen in Ras Al-Khaimach in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook de tweede, Mary Keitany, had er een snelle 21,1km opzitten. Ze kwam binnen na 1u05:13. Het podium was helemaal voor Kenia weggelegd want Joyciline Jepkosgie werd derde in 1u06:08.

Peres Jepchirchir is slechts 23 jaar en behaalde vorige zomer goud op het WK halve marathon. Vorig jaar kwam ze ook aan de start in Ras Al-Khaimach. Toen zette ze daar een persoonlijke beste van 1u06:39 neer, waarmee ze slechts vierde werd. Dat het een snel parcours was werd toen eveneens bewezen want in 2016 finishten er voor het eerst zes vrouwen onder 1u07:00.