Anne Zagré heeft op de ISTAF indoormeeting in Berlijn haar persoonlijk record verbeterd op de 60 meter horden. De atlete van RESC liep in de finale 8″00, ofwel drie honderdsten sneller dan haar vorige persoonlijke beste dat sinds 2015 op 8″03 stond. 

Nadat ze de klok deed stoppen op 8″09 in de reeksen, kreeg Zagré in de finale enkele internationale toppers naast zich en dat heeft haar duidelijk geholpen naar een nieuwe toptijd. Ondanks dat ze zesde en laatste finishte, scherpte ze toch haar persoonlijk record aan tot 8″00. De winst was net als vorig jaar voor de Duitse Cindy Roleder die met 7″85 eveneens haar persoonlijk record met drie honderdsten verbeterde. Met oog op het Europees kampioenschap indoor ziet het er zeer mooi uit voor Zagré. Eerder deze maand liep ze in Düsseldorf al onder het gevraagde minimum van 8″09. Met 8″03 pronkt ze nu als achtste op de Europese jaarranglijst. Het Belgisch record staat sinds 2009 op naam van Eline Berings, die toen 7″92 liep.

PB selfie 😊✌. Ran 8’00 tonight, happy with my new PB. ” Fall 7 times, stand up 8 !” #happy#hurdles#teamAZ#believeinyou

Een foto die is geplaatst door Anne Zagré☀️ (@anne.zagre) op