De 800m leek weer het absolute hoogtepunt te gaan worden op de Nacht van de Atletiek. Met Keniaan Timothy Kitum (de bronzen medaillewinnaar van de OS in Londen 2012) en de Zweed Andreas Almgren (de wereldkampioen van vorig jaar bij de junioren) leek er voldoende volk aanwezig om onze nationale toppers naar een goede tijd te loodsen.

Een wedstrijd moet echter altijd gelopen worden. Haas van dienst Quincy Downing poogde de groep op sleeptouw te nemen, maar dat bleek geen sinecure. Daarbovenop kwam Aaron Botterman in de laatste bocht ook nog terecht in geharrewar. “Op een bepaald moment kruipen we allemaal bij elkaar en kom ik bijna ten val. Daardoor moet ik opnieuw optrekken en dat kostte mij iets te veel krachten”, aldus de atleet van Atletiek Vlaanderen.

De 21-jarige student kinesitherapie eindigde uiteindelijk nog als achtste in 1’47”74. Vorig jaar liep Aaron Botterman op de Nacht in de B-reeks zijn PR met 1’46”17. Komend weekeinde staat de Vliegende Gentenaar opnieuw aan de start van een 800m. Dan gaat hij op zoek naar de overwinning op de nationale kampioenschappen in Brussel. Het interview met de halvefinalist van het afgelopen EK beloften kan u hierboven terugvinden. Hij geeft er meer uitleg over de wedstrijd, legt er zijn meerjarenplan op tafel, en verduidelijkt zijn doelen nog voor het komende seizoen.