De limieten voor het European Youth Olympic Festival swingen de pan uit. Al 34 atleten wisten de voldoen aan de richtprestaties. Na vrijdagavond behoort ook speerwerpster Aude Scheldeman (ADD) bij dat groepje. Op de Open Meeting in Ninove wierp ze haar speer maar liefst 45m77 ver. Daarmee haalde ze ruim de vooropgestelde 45m30.

Aude Scheldeman - Foto: Joseph Lenaers
Aude Scheldeman – Foto: Joseph Lenaers

Voor wie de naam Aude Scheldeman een belletje doet rinkelen. Haar zus Lotte Scheldeman is een beloftevolle atlete op de middellange afstand en wist twee jaar geleden nog zilver te behalen op de EYOF. Nu ziet het er dus naar uit dat Aude Scheldeman in de voetsporen van haar zus zal treden en naar het Georgische Tbilisi zal vertrekken voor de EYOF. Zekerheid is er evenwel nog niet. Met haar PR ,dat nu 75cm verder rijgt dan haar vorige record, en de derde plaats op de Belgische ranglijst bij de scholieren, zal ze hoogstwaarschijnlijk wel de beste prestatie kunnen voorleggen. Echter maar 12 meisjes zullen ook effectief geselecteerd worden, en daar kan het schoentje wel eens wringen.

Bram Ghuys - Foto: Jasper Jacobs
Bram Ghuys – Foto: Jasper Jacobs

Nog op de Open Meeting in Ninove verbeterde hoogspringer Bram Ghuys zijn seizoensbeste. Op 1 mei wist hij zich al te kwalificeren voor het EK beloften met een sprong over 2m18. Hij sprong toen in Oordegem naar zijn hoogste seizoensopener en dat liet al het beste vermoeden voor deze zomer. Anderhalve maand later, in volle voorbereiding voor het EK in Tallinn, sprong hij zich naar 2m20 (PR 2m24).