Dit weekend waren we te gast bij RCG. Zij voerden tussen winter en zomer heel wat veranderingen in. Zo vernieuwden ze zowel hun clubhuis àls hun logo. Nog een nieuwtje is dat we vanaf dit weekend niet meer mogen spreken van RCG, maar van KRC Gent Atletiek. Ook de website van de club heeft zijn aanpassingen ondergaan. Eline Berings, sinds deze winter aangesloten bij KRCG, was ook aanwezig. Wij haalden ze even voor onze camera en schotelden ze een paar vragen voor.

EK indoor

De 28-jarige hordenloopster Eline Berings was deze winter opnieuw alomtegenwoordig. Ze was tijdens de IFAM de grootste ster van de avond en liep op het BK indoor met 7”95 opnieuw onder de 8 seconden. Met grote ambities vertrok ze dan ook naar het EK in Praag voor de 60mh, “een nummer waar het niveau elk jaar opnieuw stijgt”. Ze moest uiteindelijk na de halve finales afscheid nemen. “Ik heb mijn potentieel niet helemaal kunnen benutten en dat is heel zuur.”

Olympische Spelen 2016

Voor Eline Berings ligt dat kampioenschap echter al volledig achter de rug. De focus ligt nu naar de zomer en daarin hoopt ze om haar PR van vorig jaar (12”87 op de 100mh) te verbeteren. Ze bewees toen dat ze ook outdoor heel sterk uit de voeten kan komen. Hét kampioenschap deze zomer is het WK in Beijing. Dit jaar valt dat laat, van 22 tot 30 augustus om precies te zijn. “Dat kampioenschap is mijn laatste voorbereiding richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat ik pas eind augustus in een topvorm moet verkeren geeft mij wel veel tijd en rust.”

De eerste wedstrijd die deze zomer op het programma staat is de interclub op 9 mei. Daarin zal ze voor haar nieuwe club een steentje bijdragen en zoveel mogelijk punten sprokkelen. Maar eerst wil ze haar stage afronden, om zo in juni haar sport weer op de eerste plaats te zetten. U kan het uitgebreide interview hieronder bekijken. Het interview werd iets ingekort omdat de voorzitter wegens tijdgebrek moest starten met zijn speech, onze excuses.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.