Anne Zagré heeft zich vlot geplaatst voor de halve finales van de 60m horden op het EK indoor in Torun. Zagré liep in de tweede van zes reeksen op de hoge horden naar een degelijke 8″06, één honderdste boven haar seizoensbeste. Zagré ging voor haar doen bijzonder sterk van start. Eline Berings moest lang wachten vooraleer ze haar ticket naar de halve finales van morgen beet had. De Europese indoorkampioene van 2009 liep namelijk naar 8″19 en dat bleek goed voor de vijfde van zes verliezende tijden. 

Ons land heeft ook twee halve finalisten beet op de 60m horden. Anne Zagré heeft zich zonder problemen verzekerd van de halve finales op de hoge horden op het EK indoor. De Belgische recordhoudster in openlucht was in de tweede van zes reeksen goed voor een knappe race, vooral de sterke start van Zagré viel op. Onze landgenote legde beslag op de derde plaats in 8″06, slechts één honderdste boven haar beste tijd van afgelopen winter. Morgen mag Zagré aan de bak in de halve finales, waarin ze normaal gezien onder acht seconden zal moeten duiken, wil ze kans maken op een finaleplaats.

Eline Berings werd in de derde reeks pas vijfde in 8″19. Daardoor leek een halve finale niet tot de mogelijkheden behoren, maar de 34-jarige atlete behoorde op dat moment nog tot de zes snelste verliezers. Berings zou een ticket naar die halve finales behouden, al bleef het spannend tot op het allerlaatste moment. Gelukkig voor onze landgenote had ze twee honderdsten over op de zesde verliezende tijd. In haar vijfde EK indoor mag Berings dus opnieuw naar de halve finales.