Het BK veldlopen wordt dit jaar voor de 2de maal op rij gelopen in Wachtebeke. Echter daarvoor was er een grote traditie dat dit kampioenschap in Oostende plaatsvond. Twee jaar geleden kende men daar de laatste Belgische veldloopkampioenen, waaronder Koen Naert.

Marathondebuut in Hamburg

De 25-jarige langeafstandsloper onderging deze winter vele veranderingen. Zo verloor hij zijn contract bij Atletiek Vlaanderen, vandaar de verandering naar zijn nieuwe club RESC, en legt hij zich nu toe op de marathon in plaats van te mikken op de piste. Dat wil niet zeggen dat hij daardoor niet meer aan de start komt van het BK veldlopen, integendeel. Maar de functie van die wedstrijd krijgt nu dus een volledig andere betekenis. Alles staat in het teken van de marathon die hij op 26 april, in het Duitse Hamburg, voor het eerst zal lopen.

BK veldlopen als voorbereiding op de marathon

Die wedstrijdoverschakeling brengt ook verandering teweeg in het aantal trainingskilometers. Niet makkelijk voor iemand die naast het lopen ook nog een job heeft. Al kan hij daar samen met zijn trainer Raymond Van Paemel goed op inspelen. Vorige zondag liep Koen Naert al voor het eerst een halve marathon, in Nederland. Daar finishte hij ,in het spoor van Mats Lunders, na 1u04’16”.

In voorbereiding op die marathon loopt hij dus morgen nog het BK in Wachtebeke. Daarna vertrekt hij voor drie weken op stage naar Zuid-Afrika. In het gezelschap van andere Belgischte toppers als Pieter-Jan Hannes en Jeroen D’hoedt hoopt hij daar al zijn goede vorm te bemachtigen.