Home » Nieuws » Internationaal » Piste » Farah wou ook 1500m op WK, maar mocht niet (maar denkt wel aan WR van El Guerrouj)

Farah wou ook 1500m op WK, maar mocht niet (maar denkt wel aan WR van El Guerrouj)

wk moskou logoMo Farah, dubbel Olympisch kampioen op de 5000 en 10000m en eveneens grote favoriet voor die dubbele titel op het komende WK, wilde graag ook de 1500m erbij nemen in Moskou. De Brit, die op de Diamond League in Monaco pas nog het Europees record op die afstand scherper stelde, werd echter tegengehouden omdat het geplande uurrooster dat niet toeliet. De unieke drieslag zal dus nog even op zich laten wachten.

Farah was bijzonder opgetogen over zijn recente 1500m-prestatie (hij brak met 3’28″81 het 28-jaar oude Britse en Europese record) dat hij de Britse bondscoach vroeg ook op die afstand te mogen starten in Moskou. Uiteindelijk ging dat feestje niet door. Op 6 augustus zou Farah immers de halve finale van de 1500m moeten lopen, terwijl de finale op de 5000m pas één uur en 45 minuten later gepland staat. Zelfs voor een topatleet als Farah lijkt dat een bijzonder moeilijke opdracht, waardoor vooral zijn titel op de 5000m wel eens in het gedrang zou komen. De Britse atletiekbond zag dat liever niet gebeuren.

De ambitie bij Farah spat er duidelijk vanaf. Na zijn knappe prestatie in Monaco denkt de Salazar-atleet er zelfs aan zijn toekomstplannen bij te stellen. “Ik ben inderdaad aangenaam verrast door wat ik op de 1500m kan,” zo verklaart hij. “Eerlijk? Ik denk zelfs dat het wereldrecord van El Guerrouj (3’26″00) niet onmogelijk is, als ik er mij volledig op zou toeleggen tenminste. Ik ben er in elk geval dichter bij dan op alle andere afstanden.