Lokale atlete Jolien Boumkwo wil haar vorm van het EK beloften doortrekken - Foto: Jasper Jacobs
Lokale atlete Jolien Boumkwo wil haar vorm van het EK beloften doortrekken – Foto: Jasper Jacobs

De 23ste editie van de Gentse Feestenmeeting staat in het teken van het vijftigjarig bestaan. Het feestgedruis van de Gentse Feesten mag er dan al opzitten, toch hoopt de organisatie om op 3 augustus een feest te bouwen op de atletiekpiste in Gentbrugge. Op donderdag waren alvast reeds 600 atleten voor deze achtste manche van de Flanders Cup ingeschreven.

De sprintnummers beloven alvast vuurwerk te geven. De organisatie voorziet vier finishcamera’s zodat de sprinters sowieso met meewind kunnen lopen. Met DeeDee Trotter  aan de start van de 200m tekent de Olympisch kampioene 4 x 400 m van London 2012  present. Ook verschillende Nederlandse sprintsters van de Nederlandse 4x 100m ploeg komen richting het Wouter Weylandtstadion.  Bij de mannen wordt Walter Dix aangekondigd, de Amerikaanse sprinter die op de Olympische Spelen van 2008 zowel op de 100m als op de 200m brons behaalde. De pas gevestigde Flanders Cup records op naam van Harvey Jacques (10″09 en 20″44 in Kortrijk) kunnen mogelijks sneuvelen.

Op de 800m en 1500m heeft de Gentse Flanders Cup een traditie hoog te houden. Ook dit jaar zijn er terug snelle mannen en vrouwen aan de startlijn. Met de Canadese Melissa Bishop is er alvast een dame aanwezig die een tijd onder de 2’00 waard is. Nieuw op het programma is overigens de 3.000m, duidelijk populair in de voorinschrijvingen.

Lokale atlete Jolien Boumkwo, net terug van het EKu23 in Tampere, neemt het in het hamerslingeren onder andere op tegen Alexia Sedykh, de jonge Française die goed was voor brons op datzelfde beloften-EK. In enkele andere kampnummers is het uitkijken naar enkele duels België-Nederland.  In het polsstokspringen bij de vrouwen nemen Janneke Oosterink en Marqaux Querin het tegen elkaar op, terwijl in het discuswerpen bij de mannen Philip Milanov en Maarten Persoon en bij het speerwerpen bij de mannen Timothy Herman en Bjorn Blommerde de prijzen allicht onder elkaar zullen verdelen. In het verspringen zal alle aandacht allicht gaan naar de Chinees Li Jinzhe. Hij won het verspringen op de Diamond League in Shanghai met 8m34 en wordt tot één van de favorieten voor de wereldtitel gerekend.

Alle deelnemers bekijkt u hier.

Meer algemene info vindt u hier.

De live-results bekijkt u hier.

 

Tweet mee. Gebruik de hashtag #gfm