Foto: Ruben Van den Berghe
Foto: Ruben Van den Berghe

Vlak nadat Marjolein Lindemans en Nafi Thiam hun zevenkamp afwerkten, mochten Justien Grillet en Robin Vanderbemden de piste in Rieti betreden voor de reeksen van hun 200m op het EK voor junioren. Beiden zijn tuk op een finaleplaats. Grillet moet daarvoor rekening houden met negen – in theorie – snellere dames, Vanderbemden staat met een achtste tijd in pole-positie voor die finaleplaats. In de reeksen plaatsten de beste twee  zich voor respectievelijk de halve finales en finales die deze middag gepland staan. De twee snelste verliezende tijden mochten mee aansluiten.

Grillet startte in de derde van drie halve finales. Ze liep vlot en wist op de meet haar tweede stek veilig te stellen. Met 23″96 bleef ze wel even achter de Britse Asher-Smith, die overtuigend won in 23″14. Ook met een verliezende tijd was Grillet nog geplaatst geweest. Grillet mag vanavond rechtstreeks aantreden in de finale (om 18u10).

Robin Vanderbemden heeft af te rekenen met heel wat meer tegenstanders. Hij moest op gisteren dan ook nog de reeksen doorstaan. Anderzijds moest hij zich pas bij de snelste vier scharen. Met 21″48 in de tweede van vijf reeksen deed Vanderbemden dat ook. Hij klokte een vijftiende tijd onder alle deelnemers en treedt deze middag (om 16u) aan in de laatste van drie halve finales.

Alle uitslagen vind je hier. Een live-stream vind je hier.