Robin Vanderbemden, Imke Vervaet, Florent Mabille en Camille Laus kenden geen enkel probleem met de reeksen van de Mixed Relay. Laus kreeg als slotloopster het stokje als derde door en hield haar positie probleemloos vast. Met een derde plaats in 3’11″81 was het kwartet meteen zeker van een plaats in de WK-finale.

De eerste WK-finale in Boedapest is binnen voor België. Het Mixed Relay-team, dat voor de gelegenheid bestond uit Robin VanderbemdenFlorent MabilleImke Vervaet en Camille Laus, verzekerden zich eenvoudig van de grote ‘Q’.

Vanderbemden nam de eerste ronde van de mijl voor zijn rekening. Hij was meteen goed weg en perste er een snelle eerste 200m uit. Vervolgens hield hij stand en lanceerde hij Vervaet in tweede stelling. Vervaet zag het snelle Groot-Brittannië over zich komen, maar remonteerde wel Hongarije. Mabille mocht zo in tweede stelling debuteren op zijn eerste WK. De RESC-atleet maakte meteen een uitstekende indruk. Hij verloor nog wel één positie, maar stuurde Laus nog steeds in een gunstige positie op pad.

Foto: Jeroen De Meyer

Laus hoefde niets meer te forceren aangezien de eerste drie automatisch zeker waren van een plaats in de finale. Ze liep gecontroleerd binnen in 3’11″81, amper drie tienden boven het Belgische record. In de tweede reeks, die eenvoudig gewonnen werd door Nederland, liep niemand nog sneller dan Groot-Brittannië, de ‘B-ploeg’ van de Verenigde Staten en België.

Deze avond volgt meteen al de finale van de Mixed Relay. Er is in elk team slechts één wissel toegestaan, waardoor we vanavond een vrij gelijkaardig kwartet te zien zullen krijgen. Jonathan Borlée en Helena Ponette werden voorlopig opgespaard. Eén van hen zal vermoedelijk in het team komen.

SPLITS:
Robin Vanderbemden 46″05
Imke Vervaet 50″28
Florent Mabille 44″99
Camille Laus 50″49