De Belgian Tornados hebben voor de verrassing van het WK gezorgd. Helaas niet in de positieve zin. Het viertal kon zich namelijk niet plaatsen voor de finale. Startloper Julien Watrin gaf als zevende het stokje door. Dylan Borlée en Robin Vanderbemden wonnen nadien één plaats. Slotloper Alexander Doom haalde nog alles uit de kast, maar bleef steken op de vijfde plaats. Met 3’00″33 komen ze net een tiende te kort voor de finale.

Er rustte veel druk op de schouders van Julien WatrinDylan BorléeRobin Vanderbemden en Alexander Doom. Het viertal moest de Belgian Tornados aan een nieuwe WK-finale helpen. Ze waren meteen ook de grootste medaillehoop voor België op dit WK in Boedapest.

Gisteren werd de opstelling van Jacques Borlée al vrijgegeven. Borlée voerde vandaag toch nog wijzigingen door in de volgorde waardoor we Watrin als eerste aan het werk zagen. De 400m hordenspecialist kon voorin niet meedraaien en wisselde pas als zevende. Borlée won twee plaatsen alvorens de stok aan Vanderbemden te overhandigen. Vanderbemden zette de snelste splittijd van het viertal neer, maar het leverde ons nog steeds geen zitje voorin in de bus op.

Alle druk lag dus op de schouders van Doom die voor het eerst in zijn carrière als slotloper mocht lopen. Het werd een nagelbijtende laatste 100m waarbij alles bijzonder dicht bij elkaar lag. De Belgian Tornados strandde helaas op één tiende van de finale. België eindigde als vijfde in 3’00″33. Nederland eindigde als vierde en mag met 3’00″23 nog net mee.

Foto: Jeroen De Meyer

SPLITS:
Julien Watrin 45″92
Dylan Borlée 45″02
Robin Vanderbemden 44″48
Alexander Doom 44″91