Home » Nieuws » Nationaal » Drie broers Borlée openen met 4x400m
Dylan Borlée - Foto: Jasper Jacobs

Drie broers Borlée openen met 4x400m

Ook de jongere broer Dylan loopt mee met zijn tweelingbroers! - Foto: Jasper Jacobs
Ook de jongere broer Dylan loopt mee met zijn tweelingbroers! – Foto: Jasper Jacobs

De drie broertjes Borlée (Dylan, Jonathan en Kevin) openen hun zomerseizoen met een 4x400m aflossing. Op 1 mei op het Open Belgisch Kampioenschap voor Studenten in Oordegem, geven ze samen Arnaud Destatte (in de kleuren van hun team White Star) vier baanrondes het stokje door. Op hun Twitteraccount roepen ze andere teams op om mee deel te nemen (zie hieronder) en kondigen ze hun ambitie aan om het Belgisch Record voor clubs aan te vallen (sinds 1980 met 3’09″5 in handen van Eendracht Aalst).

De clan-Borlée (de broers, Stef Vanhaeren, Jente Bouckaert, Adrien Deghelt, Damien Broothaerts,…) bereidde het zomerseizoen voor in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom. Na hun debuut in België wijken de Borlées uit naar het buitenland. Jonathan trekt naar Azië (Sjanghai en Peking), terwijl tweelingbroer Kevin in de VS  aan de slag gaat (New York en Eugene). Beide zouden elkaar wel terug treffen in Rabat en en op de Europabeker in Dublin.