Home Nieuws Nationaal Robin Vanderbemden start seizoen met EK-limiet, ook Kevin Borlée maakt indruk
Foto: Filip Bossuyt

Robin Vanderbemden start seizoen met EK-limiet, ook Kevin Borlée maakt indruk

0
41

De groep van Jacques Borlée heeft een goede seizoensstart genomen in het Amerikaanse Gainesville (Florida). Robin Vanderbemden lukte het EKU23-minimum op de 200m, Kevin Borlée benaderde zijn record op diezelfde afstand.

In de Verenigde Staten, waar de groep van Jacques Borlée momenteel op trainingsstage is, werkte gisteren een deel van de atleten reeds hun eerste wedstrijd af. Jacques Borlée liet op Facebook verstaan dat de hevige regenval zorgde voor aanzienlijk wat vertraging. Desalniettemin maakten verschillende atleten een knappe seizoensstart. Zo heeft Robin Vanderbemden de teleurstelling van het WK indoor duidelijk snel achter zich kunnen laten. De atleet van Seraing snelde op de 200m naar 20″93 (evenaring PR) en dook daarmee onder het U23-minimum voor het EK in Amsterdam van 20″95.  Kevin Borlée deed zelfs nog een tikkeltje beter. Hij liet de klok stoppen na 20″76 en benadert daarmee zijn PR met 4 honderdsten. De EK-limiet staat op 20″65.

Nog op die 200m liep Julien Watrin zijn eerste wedstrijd sinds een lange blessureperiode. Watrin, die nog specifiek trainingswerk tekort komt, liep naar 21″41. Jonathan Borlée, die zich meteen aan de 400m waagde, zakte er na een sterke start in de laatste rechte lijn wat door. Uiteindelijk moest hij vrede nemen met een zeker niet zo onaardige 45″87. Michael Bultheel, die nog wat sukkelt met de hamstring, liep behoedzaam naar 51″56. Olvia Borlée liet 23″92 optekenen op de 200m, maar ook zij nam geen overbodige risico’s.

Ook Dafne Schippers opende haar seizoen in Gainesville. De Nederlandse wereldkampioene stoomde naar 22″25 en was daarmee veruit de snelste. Bovendien tekende ze hiermee voor haar beste seizoensopening ooit, dat belooft voor het vervolg…