Home » Nieuws » Nationaal » Achillespeesontsteking nekt Stijn Fincioen

Achillespeesontsteking nekt Stijn Fincioen

Foto: Kees Nouws

Stijn Fincioen is in volle voorbereiding van de marathon van Rotterdam. De Varsenarenaar en vice-Belgisch Kampioen marathon pikte in zijn voorbereiding ook de CrossCup-manches van Brussel en Hannuit mee én vertegenwoordigde zijn club EA in het Spaance Castellon op het EK veldlopen voor clubs. De vele trainingsarbeid eiste helaas wel zijn tol en Fincioen sukkelt al twee weken met de achillespees. Nu echter staat hij effectief even op non-actief. Fincioen nam normaal deel aan het BK veldlopen dit weekend, maar moet daar nu verstek geven.

Dit deelt hij mee op zijn website:

“Ik moet jullie spijtig genoeg laten weten dat ik even op non actief wordt gezet door een achillespeesontsteking. Deze ontsteking sleept intussen al zo’n twee weken aan. Tot nog toe kon ik mijn trainingsprogramma normaal afwerken. De laatste dagen werd de pijn echter intenser. Toen ik maandag over de middag wat ging loslopen kon dit niet zonder pijn, daarom besloot ik een afspraak te maken met mijn kine Joris Verhaeghe in Zedelgem. Hij zei me meteen dat ik de loopschoenen deze week best aan de kant laat om een chronische ontsteking te vermijden.

Ik kreeg enkele specifieke stretchoefeningen mee die ik tweemaal per dag dien uit te voeren. Excentrische oefeningen werden mij ook aangeraden. Om de twee dagen staat er een behandeling bij de kine op het programma. Ik hoop natuurlijk zo snel als mogelijk van deze zeer vervelende blessure verlost te raken. Ik zal mijn trainingen wel pas hervatten wanneer dit me opnieuw pijnloos lukt. De dokter schreef me voor 10 dagen ontstekingsremmers voor, alsook Fastum gel. Dus ik kan nu enkel maar afwachten en hopen dat de ontsteking verdwijnt. ”

Lees verder op zijn website