Helena Ponette heeft zich op het EK in Rome niet kunnen plaatsen voor de 400m-finale. De atlete was na de reeksen eigenlijk al uitgeschakeld, maar kreeg door het uitvallen van een collega deze middag te horen dat ze toch nog startrecht kreeg. Het was een stunt geweest mocht Ponette dit maal wel de volgende ronde halen. In een reeks met heel wat kleppers kwam ze als vierde over de streep in 51″65. Voor een plaats bij de beste acht was 51″14 nodig.

Dit EK in Rome is vooralsnog een rollercoaster geweest voor Helena Ponette. Eerst was er de medailledroom met de mixed 4×400, gevolgd door de teleurstelling over de vierde plaats. Een dag later moest de knop alweer omgedraaid worden voor de individuele 400m. Na afloop bleef Ponette opnieuw enigszins teleurgesteld achter door een vroege exit om dan een halve dag later te horen te krijgen dat ze in extremis toch mag deelnemen aan de halve finale.

De pupil van Koen Bellemans leek de turbulentie wel de baas te kunnen. In de derde reeks ging ze 300m vlot mee met kleppers als Lieke Klaver en Sharlene Mawdsley. In de laatste 100m moest Ponette een gaatje laten. Ze kwam uiteindelijk als vierde over de streep in 51”64, haar derde chrono ooit, maar niet voldoende voor de finale. Het individuele toernooi stopt dus nu echt voor de Belgian Cheetah, al wachten de aflossingen nog op haar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in