Het Belgische 400m-rapport zegt twee op drie na de halve finales van het EK in Rome. Jonathan Sacoor knalde in de eerste reeks zijn zes jaar oude PR uit de boeken. Met 44”99 greep hij een rechtstreeks finaleticket én de olympische limiet. Dylan Borlée kon geen soortgelijke stunt voorleggen. Hij plaatste zich niet. Beter verging het Alexander Doom. De topfavoriet voor het goud won makkelijk zijn race 44”87.

De gelukkigste man in heel het Stadio Olimpico moet Jonathan Sacoor geweest zijn. De wereldjuniorenkampioen van 2018 maakte in de halve finales van de 400m eindelijk komaf met zijn PR. Dat stond al sinds zijn wereldtitel op 45″03. Sacoor liep in de sterkst bezette reeks van de drie dan ook een dijk van een wedstrijd. Reekswinst hield hij er niet aan over, wél een PR, een finaleticket, een eerste duik onder de 45″00 én de olympische limiet. Je zou voor minder glunderen.

Alexander Doom zal er eveneens bij zijn in die finale. De wereldindoorkampioen liep heel gecontroleerd als eerste over de finish. Hij deed er welgeteld 44″87 over, goed voor de derde chrono van alle deelnemers.

Voor Dylan Borlée lag er geen finaleticket klaar aan de finish. Hij kwam nooit echt zijn neus aan het venster steken en werd uiteindelijk zesde in een tijd van 45″46, een seizoensbeste om zich aan op te trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in