Op de Dag van de Arbeid mochten heel wat atleten toch aan het werk. De 15e Stessens 1 mei Meeting en het BK voor studenten waren de voornaamste strijdtonelen. Sem Serrano kwalificeerde zich in Herentals voor het EYOF. Daarnaast zijn de Europese kampioenschappen voor junioren en beloften elk weer een Belgische deelneemster rijker. Polsstokspringster Lola Lepère plaatste zich voor het junioren-EK. Yanla Ndjip-Nyemeck dook op de hoge horden onder de beloftenlimiet.

Yanla Ndjip-Nyemeck studeert in de VS aan de UCLA. De hoge hordenspecialiste dook zaterdag bij haar eerste voltooide koers van het jaar meteen onder de limiet voor het beloften-EK in Espoo. 13”30 werd gevraagd en Ndjip-Nyemeck zette 13”18 neer. Dat komt absoluut niet als een verrassing want de atlete van Excelsior liet vorig jaar al een PR noteren van 13”02. Deze winter was ze ook goed voor 8”01 op de 60mH en een finaleplaats op het NCAA indoor kampioenschap. In die finale kwam Ndjip-Nyemeck ten val waardoor ze een maand rust moet nemen. Gepaard met wat kleine ongemakken de voorbije weken was de voorbereiding op deze limietprestatie dus allerminst optimaal.

Lola Lepère liet in 2020 al van zich horen door op 15-jarige leeftijd over 4m00 te springen met de polsstok. Ze kende sindsdien haar deel blessureleed maar toonde deze winter het goeie pad hervonden te hebben door opnieuw de klip van 4m00 te ronden. In Reims breide Lepère afgelopen weekend een vervolg aan dat succesvolle indoorseizoen. Ze verbeterde haar persoonlijk record door over 4m03 te wippen en kwalificeert zich zo voor het EK voor junioren in Jeruzalem. De atlete van A.C. Bertrix Basse-Semois wordt morgen 18 jaar.

Sisk en Vermeiren zegevieren in Herentals, Vincke en Devriendt heersen op kortste afstanden tijdens BK studenten

In Herentals werd maandag de 15e Stessens 1 mei meeting afgewerkt. Een mooie 3.000m bij de mannen sprong daar het meest in het oog. De kopgroep van vier werd uitgedund zodat Pieter Sisk en Stijn Baeten met twee de laatste ronde indoken. Sisk won het duel der DCLA-atleten en triomfeerde in 7’51”07. Baeten werd tweede in 7”53’40 maar was achteraf zeer te spreken over zijn debuut op de 3.000m. In de tweede reeks profiteerde Sem Serrano van het tempo dat de meer ervaren mannen oplegden om onder de EYOF-limiet te duiken in 8’14”27. Eliott Vermeulen liep de limiet eerder ook al maar in een tragere tijd. Die ziet zijn kwalificatie in rook opgaan want België kan voor elke discipline slechts één atleet afvaardigen. Nog in Herentals benaderde hoogspringer Jef Vermeiren met 2m24 het knappe PR dat hij deze winter kon neerzetten, 2m27.

Pieter Sisk – Foto: Peter Wagemans

Op het Open Belgisch Studentenkampioenschap pakten Rani Vincke en Adrien Devriendt de dubbel 100m-200m. Belgian Rocket Vincke maakte korte metten met de tegenstand in respectievelijk 11”72 en 23”97. Devriendt deed er bij de mannen 10”76 en 21”11 over, tweemaal een persoonlijk record. Robin Vanderbemden, die zich vanaf dit seizoen volledig toelegt op de 400m, opende zijn zomer met 46”68. Meerkamper Jente Hauttekeete scherpte op de 110mH zijn persoonlijke besttijd aan tot 14”46.