World Athletics organiseert komende winter voor het eerst een ‘World Cross Country Tour’. De CrossCup organiseert in totaal drie wedstrijden die deel uitmaken van dat circuit, al volgde er gisteren interessant nieuws rond de manche in Hannuit. Die veldloop krijgt namelijk een upgrade van ‘Silver Level’ naar ‘Gold Level’. Wereldwijd staan er komende winter slechts 14 wedstrijden van dat kaliber op de planning. 

World Athletics wil na het succes van de Continental Tour en World Indoor Tour op de piste ook uitpakken met diverse initiatieven in andere atletiekdisciplines. Van die initiatieven is de ‘World Cross Country Tour’ voor een veldloopland als België bijzonder interessant. In eerste instantie kregen Mol en Hannuit een respectievelijk ‘Bronze Level’ en ‘Silver Level’. Gisteren kreeg de organisatie echter te horen dat Hannuit mag toetreden tot de prestigieuze reeks van 14 ‘Gold Level’-wedstrijden.

“Achter de schermen waren we al een tijdje bezig met het opwaarderen van zilver naar goud. Met de grote steun van de lokale overheden zijn we erin geslaagd om een overtuigend dossier af te leveren bij World Athletics. Het is een eer om in ons klein Belgenland een wedstrijd met internationale uitstraling te mogen organiseren. We hopen dan ook naast onze eigen Belgische toppers een reeks Europese en wie weet ook Afrikaanse atleten te mogen ontvangen op 23 januari”, aldus organisator Jos Van Roy op de website van de CrossCup

Mol behoudt het ‘Bronze Level’, net zoals het BK in het Park van Laken, dat zoals alle nationale veldloopkampioenschappen zo’n status toegewezen krijgt. Volgende week zondag gaat de 40ste CrossCup traditiegetrouw van start met de Relays in Berlare.