Na Merel Maes in het hoogspringen heeft ook Annelies Nijssen zich op de 800m geplaatst voor de finale op het WK voor junioren. In de eerste van twee halve finales was de atlete van ATLA goed voor de vierde stek in 2’07″13. De top drie gaf recht op een rechtstreeks finaleticket, maar Nijssen zette de snelste verliezende tijd neer en mag zich dus opmaken voor haar eerste internationale finale die morgennamiddag om 15u45 gepland staat. 

Annelies Nijssen heeft ons land een tweede finaleplaats geschonken op het WK voor junioren in Nairobi. Nijssen ging sterk van start in de eerste van twee halve finales. De specialiste op de dubbele baanronde nestelde zich in het midden van het pak. Na zowat 300m ontstond er een kloofje omdat een Ethiopische atlete aan de boom ging schudden. Onze landgenote opteerde voor haar eigen tempo en zou in de laatste rechte lijn beslag leggen op de vierde plaats in een degelijke 2’07″13.

De tweede halve finale zou trager blijken, waardoor de atlete van ATLA als snelste verliezer naar de finale van morgennamiddag trekt. Het is de eerste internationale finale voor Nijssen, die op het EK voor junioren in Tallinn de halve finales bereikte en vervolgens het team op de 4x400m naar de finale loodste.