Merel Maes heeft haar ontgoocheling van het EK voor junioren in Tallinn kunnen doorspoelen met een finaleticket op het WK voor junioren. Maes kende echter geen al te beste kwalificaties, aangezien de atlete na twee geldige sprongen op 1m69 en 1m74 niet over 1m78 wipte. Gelukkig ging de scholiere van ACW in haar eerste poging over die eerste hoogtes, waardoor ze als 12de naar de finale van zondag trekt.

Het jongste lid van de Belgische delegatie op het WK voor junioren heeft zich verzekerd van de finale in het hoogspringen. Merel Maes had duidelijk opnieuw last van zenuwen in de kwalificaties van haar discipline. In tegenstelling tot op het EK voor junioren vloog Maes nu wel over haar aanvangshoogte van 1m69, vervolgens sprong ze ook meteen over 1m74. Die laatste sprong zou haar uiteindelijk een finaleticket opleveren. Op 1m78 ging de scholiere namelijk drie keer in de fout, waardoor het even bibberen werd.

Gelukkig sprongen slechts 11 atletes over 1m78, waardoor Maes zich mag opmaken voor haar eerste finale op een groot kampioenschap. Hopelijk kan de nog altijd maar 16-jarige atlete in de finale op zondag haar zenuwen onder controle houden. Komt ze in de buurt van haar seizoensbeste van 1m88, dan kan ze zomaar meespelen voor de medailles. Maes kan in Nairobi geen beroep doen op haar hoogspringtrainer Benny Annecour. Ze wordt op het WK bijgestaan door Fernando Oliva, de trainer van onder meer Noor Vidts, die verantwoordelijk is voor de krachttrainingen van de hoogspringster.