Annelies Nijssen heeft zich op het WK voor junioren in Nairobi verzekerd van de halve finales op de 800m. De atlete van ATLA verscheen aan de start van de tweede van vier reeksen op de dubbele baanronde. Nijssen nam zelf het initiatief in de openingsfase, maar wilde geen verschroeiend tempo opleggen. Na een trage doorkomst in 1’06 zou de slotsprint allesbepalend zijn. De Limburgse hield stand in de top drie met een derde stek in 2’09″44. Na afloop schoof ze zelfs op naar de tweede plaats door een diskwalificatie. Morgen staan de halve finales in de namiddag gepland.

Na de uitschakeling van Ilana Hanssens in de reeksen van de 400m horden werd het voor de Belgen op het WK voor junioren in Nairobi uitkijken naar de reeksen van de 800m. Daarin verscheen Annelies Nijssen aan de start in de tweede van vier reeksen. De 18-jarige atlete werd in haar reeks noodgedwongen de kop opgedrongen omdat niemand het initiatief durfde nemen. Het resultaat was een langzame eerste ronde in 1’06. Vervolgens ging het tempo met een ruk de hoogte in op aangeven van de Ethiopische Mekonen. Nijssen deelde haar race goed in en trok de laatste rechte lijn als derde in.

Top drie volstond voor een ticket naar de halve finales en onze landgenote stond haar plaats niet af. Ze finishte als derde in 2’09″44 en kan morgennamiddag een gooi doen naar haar eerste finale op een internationaal kampioenschap. Na de race werd de Cubaanse Gaspar gediskwalificeerd, waardoor Nijssen nog een plaatsje kon opschuiven in haar reeks. Maar liefst vier atletes werden in de reeksen gediskwalificeerd nadat ze op de lijn gingen staan of enkele passen in een andere baan hadden gezet. Op het EK in Tallinn bereikte Nijssen de halve finales. Naar alle waarschijnlijkheid zal er morgen een snellere chrono nodig zijn om mee te strijden voor een finaleplaats. Het PR van de atlete van ATLA bedraagt 2’04″55.