Ilana Hanssens is er op het WK voor junioren in Nairobi niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de 400m horden. Hanssens ging van start in de tweede van drie reeksen op de lage horden en leek in de eerste wedstrijdhelft mee te strijden voor een top twee die recht gaf op de finale. In de laatste rechte lijn gingen twee concurrentes echter op en over de atlete van ASVO, waardoor de reeksen het eindstation betekenden met een vierde plaats in 59″60. Voor een plaatsje in de finale was via de verliezende tijden minstens 59″18 nodig, het PR van Hanssens bedraagt sinds het EK in Tallinn 58″51. 

Ilana Hanssens kreeg op dag twee van het WK voor junioren in Nairobi de eer om als eerste Belg in actie te komen. Hanssens, die zich tijdens het EK in Tallinn verzekerde van het WK voor atleten onder 20 jaar, maakte gezien haar PR van 58″51 kans op een finaleplaats. De atlete van ASVO zou in de reeksen van de 400m horden echter meteen sterk voor de dag moeten komen, aangezien er door het kleine aantal deelneemsters op de lage horden geen halve finales gepland stonden. Hanssens had die boodschap begrepen en ging sterk van de start in de tweede van drie reeksen.

De hordeloopster, die in juli voor het eerst kon proeven van een internationale ervaring op het EK in Tallinn, kon haar inspannning niet doortrekken in de tweede wedstrijdhelft. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn verloor Hanssens zicht op een rechtstreeks finaleticket. Haar vierde plaats in 59″60 volstond niet voor een plaatsje bij de beste acht. Daarvoor was namelijk via de verliezende tijden minstens een chrono van 59″18 voor nodig. De 19-jarige atlete zette de 11de prestatie neer van 20 starters op de lage horden.