Zet 10 juli 2021 maar alvast in de Belgische atletiekgeschiedenisboeken, want met Jonathan Sacoor op de 400m heeft ons land een derde medaille gepakt op het EK voor beloften op een slordig uur tijd. Sacoor ging in de finale van de baanronde bijzonder sterk van start. In de laatste rechte lijn moest de Belgian Tornado het hoofd buigen voor de Zwitserse topfavoriet Ricky Petruccianni, die met 45″02 een kampioenschapsrecord noteerde. Sacoor klokte af na 45″17, zijn snelste chrono sinds het WK in Doha van 2019. De Italiaan Edoardo Scotti vervolledigde het podium. 

Jonathan Sacoor heeft België een vierde medaille geschonken op het EK voor beloften. In de finale van de 400m ging de Belgian Tornado sterk van start. Sacoor lag op koers voor het goud, maar moest in de slotmeters zijn meerdere erkennen in een uitmuntende Ricky Petruccianni. De Zwitser snelde naar 45″02, een verbetering van het kampioenschapsrecord op het EK onder 23. Sacoor was een knappe tweede met 45″17, zijn op twee na beste chrono ooit. De Italiaan Edoardo Scotti werd derde ruim een halve seconde na onze landgenoot. Voor Sacoor is zijn chrono een stevige opsteker na moeilijke maanden waarin hij onder meer afscheid nam van de Verenigde Staten als uitvalsbasis. In Tokio wil de atleet van OEH een gooi doen naar een duik onder 45 seconden.