Ons land heeft een derde medaille te pakken op het EK voor beloften in Tallinn. In de finale van de 110m horden snelde onze landgenoot Michael Obasuyi naar het zilver in 13″40, zijn tweede chrono ooit én dat met een tegenwind van -1,6m/s. De Spaanse topfavoriet Asier Martinez was met 13″34 een maatje te groot. Voor Obasuyi is het zijn eerste medaille op internationaal niveau nadat hij al vierde werd op het WK voor junioren en vijfde op het EK voor beloften twee jaar geleden.

Het EK voor beloften in Tallinn wordt meer en meer een sprookje voor de Belgische delegatie. Na het goud en zilver van respectievelijk Ruben Verheyden en Rani Rosius was het nu de beurt aan Michael Obasuyi. In de finale van de 110m horden knalde onze landgenoot naar het zilver. Ondanks een tegenwind van -1,6m/s zette hij met 13″40 zijn op één na snelste chrono ooit neer. Op de Spaanse topfavoriet Asier Martinez stond geen maat. Martinez ging nog eens zes honderdsten sneller dan onze landgenoot met een indrukwekkende 13″34.

Voor Obasuyi is het zijn eerste medaille op een internationaal kampioenschap. In het verleden kwam de hordeloper altijd net dat tikkeltje tekort met onder meer een vierde stek op het WK voor junioren en vijfde plaats op het EK voor beloften van 2019. Na zijn olympische limiet op het BK AC leek een medaille echter haast een zekerheid. Al was het niveau in de finale bijzonder hoogstaand. Met 13″45 viel de Brit Tade Ojora namelijk naast het podium. Die chrono volstaat op een klassiek EK onder 23 jaar voor goud.