Ons land heeft een vijfde medaille beet op het EK voor beloften! In de 800m-finale had het Belgische team met Eliott Crestan en Pieter Sisk twee ijzers in het vuur. Crestan kon zoals verwacht meestrijden voor de medailles in een bijzonder potige wedstrijd. In de slotfase moest hij alleen Simone Barontini voor zich dulden. De Italiaan bleef met 1’46″20 12 honderdsten voor onze landgenoot. Pieter Sisk dook onder 1’48 en werd zo zevende in zijn eerste internationale finale. 

Met nog één atleet in actie op het EK voor beloften heeft het Belgische team in Tallinn alvast het medaillerecord van twee jaar geleden in Gävle geëvenaard. In de finale van de 800m behoorde Eliott Crestan tot de favorieten voor het goud. Crestan onderstreepte die ambitie door in de aanvangsfase langs de koord het kopwerk voor zijn rekening te nemen. Pieter Sisk opteerde voor een afwachtende tactiek en probeerde bij het ingaan van de slotronde op te schuiven. Crestan moest intussen wat plaatsjes prijsgeven nadat de Britten besloten om er een bokswedstrijd van te maken. Toch bleef de Belgische recordhouder in zaal uitzicht houden op de medailles. In de laatste rechte lijn bleek één man sneller dan Crestan. De Italiaan Simone Barontini kon nog een extra versnelling plaatsen en werd daarvoor beloond met het goud in 1’46″20. Crestan volgde 12 honderdsten later op plaats twee, goed voor de vijfde Belgische medaille in Tallinn.

Sisk had geen antwoord klaar op de sprint van de grote kanonnen, maar de atleet van DCLA deed er wel alles aan om een mooie plaats in de wacht te slepen. Sisk finishte als zevende in 1’47″99 en mag na jaren vol blessureleed met opgeheven hoofd het EK verlaten.