Thomas Carmoy heeft het EK voor beloften niet feestelijk kunnen afsluiten voor de Belgische delegatie. Carmoy kon in de finale geen vuist maken en vloog op 2m14 uit de hoogspringfinale. De negende plaats en bijhorende 2m10 is een stevige domper voor de Belgische recordhouder bij de beloften. Carmoy ging volop voor de medailles nadat hij in de kwalificaties op vrijdag een zeer goede indruk gaf. Het EK voor de Belgen zit er dus op. 

Het heeft niet mogen zijn voor Thomas Carmoy in de finale van het hoogspringen op het EK voor beloften in Tallinn. Carmoy, die zich in de kwalificaties probleemloos verzekerde van de finale, begon nochtans goed aan zijn competitie met een gelukte sprong over 2m10. Vervolgens noteerde hij een nipte misser op 2m14. In de daaropvolgende pogingen wilde het echter evenmin lukken voor de uittredende Europese juniorenkampioen. Teleurgesteld verliet Carmoy als negende de piste met 2m10 achter zijn naam. Het is meer dan drie jaar geleden dat de atleet van CRAC in een wedstrijd met betekenis zo laag springt.

De Tsjech Jan Stefela had aan 2m20 genoeg om het goud te behalen. 2m17 volstond dan weer voor het podium. Carmoy sprong voor aanvang van het EK in zes van zijn zeven wedstrijden over 2m20, waardoor het een héél bittere pil werd voor de Belgische recordhouder bij de beloften. De verhoopte zesde medaille voor België kwam er op die manier dan toch niet.