Zita Goossens heeft haar EK voor beloften afgesloten met een vijfde stek in de hoogspringfinale. Goossens was in de finale goed voor een sprong over 1m85. Voor de medailles was minstens vier centimeter meer nodig. Yaroslava Mahuchikh won het hoogspringen met een kampioenschapsrecord van 2m00. Guillaume Grimard deed zijn uiterste best in ondankbare omstandigheden voor een 5.000m. Bij een temperatuur van om en bij de 30 graden liep de atleet van DCLA naar 14’04″37, goed voor een 11de plaats in totaal. De Duitser Mohamed Mohumed was aan het feest met 13’38″96.

Naast de drie Belgische medailles lieten ook andere landgenoten zich gelden op de derde avondsessie van het EK voor beloften. In de hoogspringfinale was Zita Goossens één van de outsiders voor een medaille. Goossens presteerde op niveau door in haar eerste poging over 1m75 en 1m80 te wippen. Op 1m85 had de atlete van DEIN een tweede poging nodig. Vervolgens ging het om de knikkers op 1m89. Een héél nipte eerste poging leverde haar bijna een medaille op. Het mocht echter niet zijn voor Goossens, die ook in haar tweede poging in de buurt kwam. Met 1m85 kon ze echter het EK met opgeheven hoofd verlaten.

“Ik ben zeker tevreden. Vooraf had ik nooit durven dromen van een vijfde plaats. Ik voelde tijdens het inspringen al dat mijn benen veel beter waren dan tijdens de kwalificaties. Op 1m89 was het twee keer nipt, maar dat is één centimeter onder mijn PR, dus ik hoef met die vijfde plaats echt niet te klagen”, aldus de hoogspringster. Yaroslava Mahuchikh heerste zoals verwacht. De Oekraïense wipte over 2m00, goed voor een kampioenschapsrecord.

Guillaume Grimard kreeg de ondankbare taak om een 5.000m af te werken in om en bij de 30 graden. Grimard liep in de A-finale naar een negende stek in 14’04″37. In de B-finale liepen nog twee heren sneller dan de atleet van DCLA, waardoor hij uiteindelijk 11de werd. “Ik ga nooit een echte pistier worden, maar vandaag heb ik zeker naar behoren gepresteerd. Ik had de traagste tijd in mijn reeks, dus het feit dat ik een aantal atleten achter me kan laten is goed nieuws. Ik kijk al uit naar het EK veldlopen eind dit jaar, waar ik me graag wil bewijzen”, klonk het bij Grimard. De zege ging zoals verwacht naar de Duitser Mohamed Mohumed in een tijd van 13’38″96.