Het is maar al te normaal geworden om atletiek in eigen land zonder of met een héél beperkt aantal toeschouwers te ervaren. Komende zondag komt daar echter verandering in. Het BK AC mag op de slotdag namelijk 2500 atletieksupporters verwelkomen in het Koning Boudewijnstadion. Atleten zullen dus in de strijd om de Belgische titels en de jacht op internationale limieten kunnen rekenen op de steun van familie, vrienden en supporters. 

De kogel is door de kerk: komende zondag is er publiek welkom op het BK AC. De poorten van het Koning Boudewijnstadion gaan zondag in Brussel namelijk open voor 2500 atletiekfans op de slotdag van het BK AC. Die fans kunnen van pas komen voor atleten die jacht maken op internationale limieten of sterke prestaties met het oog op de World Ranking. Het wordt komend weekend onder meer uitkijken naar toppers die al zeker zijn van een ticket naar Tokio zoals Nafi ThiamBen BroedersCynthia Bolingo, Ismael Debjani, en Eliott Crestan.

Daarnaast verschijnt er een trosje atleten aan de start dat uw steun méér dan ooit kan gebruiken. Onder meer Dylan Borlée, Fanny SmetsMichael ObasuyiFanny Smets en Eline Berings willen op eigen bodem knallen om zo hun plaats op de World Ranking te verstevigen. Voor de beloften wordt het BK hun laatste kans om zich te plaatsen voor het EK in Tallinn. De junioren krijgen nog tot 4 juli de tijd om te voldoen aan hun limieten.

Uiteraard zijn er nog een aantal coronaregels te volgen zoals daar zijn: het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand, op uitzondering van mensen die behoren tot jouw bubbel. Regelmatig je handen wassen en ontsmetten blijft belangrijk.
Alle aanwezigen zullen ter plaatse ook een nieuw mondmasker krijgen. Op zaterdag zijn fans niet welkom, aangezien de versoepelde coronamaatregelen pas één dag later in werking treden.