Polsstokspringster Fanny Smets heeft een bijzonder goede zaak gedaan met het oog op de Olympische Spelen tijdens het BK indoor in Louvain-la-Neuve. Smets wipte namelijk over 4m53, een verbetering van haar eigen BR met twee centimeter. De atlete van CABW sprokkelt zo kostbare punten voor de wereldranking, waardoor ze momenteel kans maakt op de Olympische Spelen in Tokio. 

Fanny Smets begon eenzaam aan haar polsstokcompetitie op het BK indoor in Louvain-la-Neuve. De Belgische recordhoudster indoor en in openlucht wipte meteen over 4m20, vervolgens had ze op 4m35 een tweede poging nodig. Daarna ging de lat meteen naar 4m53, wat een verbetering van haar BR met twee centimeter zou betekenen. Ook hier ging het eerste poging niet volgens plan, maar Smets herpakte zich en wipte in haar tweede poging wél over de lat. Daardoor won ze niet alleen het BK met een BR, maar deed ze ook een uitstekende zaak met de Olympische Spelen van komende zomer in het achterhoofd. Smets sprokkelt namelijk belangrijke punten met het oog op de wereldranking, waar ze voorlopig in de top 32 van de wereld staat én in principe een vijftal plaatsen stijgt dankzij haar prestatie van vandaag.

“Ik mis de steun van het publiek hier, maar ben uiteraard wel tevreden, aangezien ik ook voor de ranking een goede zaak doe. Ik hoop stiekem toch dat ik opgevist word voor het EK in Torun, aangezien ik op 4m61 niet heb laten zien wat mogelijk was. Mijn eerste twee pogingen gingen namelijk de mist in en vervolgens bleek mijn stok eigenlijk niet te soepel. Het voornaamste is dat ik weer een knappe prestatie lever. Ik duim alvast om komende week een uitnodiging naar Polen te ontvangen”, vertelde Smets.